Babeș Bolyai University (BBU) Open 2015

Cel mai mare turneu international open de dezbateri academice organizat în România și unul dintre cele mai mari de acest gen din Europa de Est.

Finantat! Acest proiect a fost finalizat cu succes!

Despre proiect
Echipa 0
Noutati 0
Discutii 0
 • Cel mai mare turneu international open de dezbateri academice organizat în România și unul dintre cele mai mari de acest gen din Europa de Est.

   

  Babeș Bolyai University (BBU) Open 2015 este cel mai mare turneu international open de dezbateri academice organizat în România și unul dintre cele mai mari de acest gen din Europa de Est. Competiția care se va desfășura între 10-12 iulie, va avea directori de turneu reprezentanți ai celor mai mari universități din Anglia, precum Oxford și Cambridge, și o participare de 60 de  echipe si 20 de arbitri din întreaga Europă- în total, peste 150 de participanti.

  Turneul se va desfășura în formatul British Parliamentary, fiind organizat după modelul unor turnee de prestigiu precum Oxford IV sau Cambridge IV și presupune 5 runde de dezbateri, semifinale si finale, derulate în limba engleză. Turneul va fi găzduit de Universitatea Babeș Bolyai, confirmând statutul universității de instituție- lider în domeniul comunicării și dezbaterilor publice din Europa.

  Prin intermediul acestui turneu, Universitatea Babeș Bolyai celebrează intrarea între primele 30 de universități ale lumii în World Debate Rankings (cel mai complet și singurul clasament acceptat în domeniu, care stabilește ierarhia primelor 900 de universitati din lume la dezbateri http://idebate.org/wudc/rankings). Odată cu ocuparea locului 24 în clasamentul general, universitatea este pe locul 1 in Europa Continentală (care nu include Marea Britanie), în fața universităților olandeze (Leiden, Amsterdam, Utrecht), germane (Berlin, Koln) sau israeliene (Tel Aviv). Această reușită a fost urmată de noi performanțe ale UBB: echipa formată din Octav Buta și Radu Cotarcea, a reușit să ajungă până în finala Campionatului Mondial de Dezbateri Chennai 2014, iar echipa lui Ioana Stupariu și Radu Cotarcea a ajuns până în finala Campionatului European de Dezbateri Zagreb 2014. În acest an, echipa formată din Anda Prunea și Mihai Morar a ajuns în finala prestigiosului Paris Inter-Varsity.

  Susținerea BBU Open 2015 este deosebit de importantă întrucât:

  1. Consolidează statutul Universității Babeș Bolyai ca fiind una dintre cele mai importante universități din Europa în domeniul dezbaterilor și al comunicării publice.
  2. Poziționarea universității ca unul dintre cei mai importanți actori din spațiul public românesc, și unul dintre puținii care poate aduce la evenimentele sale cele mai importante figuri din lumea dezbaterilor din Europa.
  3. Le oferă studenților români o alternativă necostisitoare și accesibilă la turneele internaționale. Astfel, debaterii din România au ocazia să joace la Cluj împotriva celor mai buni debateri din Europa, și să se antreneze astfel în vederea marilor competiții precum Europenele sau Mondialele de Dezbateri din 2015.

  Buget: 20.000 Ron

  Pentru mai multe detalii, ne găsiți la:

  Pagina oficială a evenimentului: http://bbuopen2015.weebly.com/
  Pagina de facebook a evenimentului: https://www.facebook.com/events/795155797226791/

 • Pentru a vizualiza aceste informatii trebuie sa te autentifici!

600 lei

obiectiv

0

zile ramase

Pentru acest proiect s-au strans in plus 0 lei


Proiect propus de 

Recompense

Sustine cu 10 lei sau mai mult

Limitat (100 din 100 recompense disponibile)

2 Locuri VIP (locuri in primele randuri, mapa turneu) la finala BBU Open 2015 de sambata, ora 20.00.

Sustine cu 50 lei sau mai mult

Limitat (100 din 100 recompense disponibile)

1 versiune electronica personalizata a Ghidului Pentru Argumentare si Discurs Public.

Sustine cu 100 lei sau mai mult

Limitat (49 din 50 recompense disponibile)

2 sesiuni de coaching 1-la-1 cu instructori din cadrul cluburilor de dezbateri ale Universitatii Babes-Bolyai, pe tematica de dezbateri si discurs public.

Sustine cu 200 lei sau mai mult

Limitat (48 din 50 recompense disponibile)

4 sesiuni de coaching 1-la-1 cu instructori din cadrul cluburilor de dezbateri ale Universitatii Babes-Bolyai, pe tematica de dezbateri si discurs public. dezbatere publica filmata si postata pe canalul de youtube al programului de dezbateri academice al Universitatii, pe o tema propusa de donator.