„Accesibilizează UBB"

“Learning to care, care for learning”

Finantat! Acest proiect a fost finalizat cu succes!

Despre proiect
Echipa 0
Noutati 1
Discutii 0

 • “Learning to care, care for learning” – sub această deviză funcționează Biroul pentru Studenți cu Dizabilități (http://centre.ubbcluj.ro/bsd/ro/ ) al Universității Babeș-Bolyai, o structură unică la nivel național, care facilitează şi sprijină includerea studenţilor cu nevoi diverse de învăţare în viaţa universitară. Cu ajutorul voluntarilor studenți și alumni UBB, BSD a realizat până în prezent o serie de acțiuni de accesibilizare socială (informare, pregătire pentru viața independentă), care au plasat UBB în finala Galei Naționale a Persoanelor cu Dizabilități 2014, la secțiunea Porți Deschise – Instituții care promovează accesibilitatea.

  La Universitatea Babeș-Bolyai învață în prezent aproximativ 150 de studenți cu diferite dizabilități, dintre care 60% au dizabilități motorii. Prin acest proiect, BSD propune accesibilizarea fizică a cât mai multor spații ale UBB, un proces care depinde de fiecare dintre noi. Avem nevoie de contribuția dumneavoastra la procesul de asigurarea a unei Universități fără bariere, nu doar la nivel de mentalitate și atitudini, ci și la nivel de spații accesibile fizic persoanelor cu dizabilități.

   Fondurile obținute cu ajutorul dumneavoastra în această campanie de crowdfunding vor fi folosite pentru:

  1. Includerea spațiilor UBB pe Harta Accesibilității (www.accesibil.org), o hartă electronică unică la nivel național, cuprinzând informații despre gradul de accesibilitate pentru utilizatorii de scaune rulante. Procesul de accesibilizare fizică presupune achiziționarea unor rampe mobile telescopice moderne, optime pentru utilizatorii de scaune rulante și care pot fi instalate la cerere, fără a necesita modificări arhitecturale ale clădirilor UBB.
  2. Realizarea unui ghid video de instruire privind acessibilitate în mediul universitar “UniAccess” (bune practici) pentru personalul didactic si administrativ al UBB, în colaborare cu Disability Office al Universității din Zurich, Elveția, cel mai vechi birou de acest tip din Europa.

   Fondurile estimate necesare atingerii obiectivului sunt:

  1)    7000 lei - achiziții rampe telescopice mobile. În prima fază, se vor achiziționa rampe pentru clădirile Facultăților cu cel mai mare număr de studenți cu dizabilități motorii, precum și pentru clădirile cele mai utilizate de studenți;

  2)    2500 lei - realizare Ghid Video Uni Access - costuri deplasare experți internaționali și pregătire material video.

  Total: 9500 lei.

 • Pentru a vizualiza aceste informatii trebuie sa te autentifici!

710 lei

obiectiv

0

zile ramase

Pentru acest proiect s-au strans in plus 0 lei


Proiect propus de 

Recompense

Sustine cu 10 lei sau mai mult

Limitat (99 din 100 recompense disponibile)

multumiri adresate pe pagina de facebook a BSD

Sustine cu 50 lei sau mai mult

Limitat (99 din 100 recompense disponibile)

multumiri pe pagina de facebook a BSD si invitatii la evenimentele de tip workshop si alte activitatii BSD

Sustine cu 100 lei sau mai mult

Limitat (48 din 50 recompense disponibile)

multumiri, invitatii la participare la evenimente BSD - primii 50 care doneaza de la 100 la 200 lei vor primi si obiecte cu insemnele BSD (cani, agenda)

Sustine cu 200 lei sau mai mult

Limitat (48 din 50 recompense disponibile)

multumiri pe pagina oficiala BSD si invitatie la inaugurarea oficiala a instalarii primelor rampe mobile in cadrul proiectului accesibilizeaza UBB . Primii 30 care doneaza de la 200 lei in sus - vor primi acces gratuit si certificat de participare la seminarul international organizat in colaborare cu Disability Office al Universitatii din Zurich.