Rezidențe de creație pentru scriitori români

Finantat! Acest proiect a fost finalizat cu succes!

Despre proiect
Echipa 0
Noutati 1
Discutii 0
 • Rezidențe de creație pentru scriitorii români la Universitatea Babeș-Bolyai constă în acordarea unor burse pentru scriitori prestigioși și încă activi care pot aduce un plus vieții științifice și culturale a universității.

  Una din modalitățile cele mai prestigioase prin care universitățile cu tradiție din Occident îmbogățesc viața culturală a regiunii/orașului/statului în care se află sunt programele de tip Writers in Residence: universitățile acordă burse de creație unor scriitori prestigioși și încă activi, pentru a-și realiza/ completa un proiect în timp ce locuiesc în campusul universității respective, pe durata bursei. În acest timp, scriitorii participă activ la viața culturală și chiar științifică a universității. După încheierea rezidenței, aportul universității este menționat de aceștia la publicarea proiectului astfel realizat, iar scriitorii rămân între promoterii respectivei universități, prin diverse mijloace. 

  Până în prezent nici una din universitățile românești nu au construit un asemenea program; mai mult, un asemenea program nu există în România. De aceea, credem că Universitatea Babeș-Bolyai își poate asuma inițierea unui asemenea program, mai ales că universitatea are specialiști în literatură română și universală care pot  participa  activ la succesul programului.

   

  Bursele de creație se vor acorda anual, în urma unui concurs de selecție, pe o durată de 3 luni, pentru perioada octombrie - decembrie sau martie - mai a anului academic.          

 • Aparitie in revista Echinox - aprilie 2014
  08.01.2015
 • Pentru a vizualiza aceste informatii trebuie sa te autentifici!

20 lei

obiectiv

0

zile ramase

Pentru acest proiect s-au strans in plus 0 lei


Proiect propus de 

Recompense

Sustine cu 10 lei sau mai mult

Limitat (2998 din 3000 recompense disponibile)

Va multumim pentru sustinere.

Sustine cu 50 lei sau mai mult

Limitat (2000 din 2000 recompense disponibile)

Pentru a beneficia de intrare gratuita în Parcul Sportiv Iuliu Hatieganu în acest weekend.