nov. 07

Education Note – programul ce finanteaza studiile studentilor

Tendința marilor bănci de a se implica în spațiul peer-to-peer continuă cu anunțul că Credit Suisse lansează programul "Education Note", în valoare de 25 milioane dolari, în colaborare cu platforma Prodigy Finance, care se concentrează pe oferirea de împrumuturi pentru studenții MBA la școli de afaceri de prestigiu. Se acordă numai pentru studenții din lista elaborată de universități. Acestea includ scoli de afaceri de la Oxford și Cambridge; Cass; Bocconi și până la The Wharton School de la Universitatea din Pennsylvania.

Prodigy oferă credite transfrontaliere către studenții care întrunesc condițiile cerute. Obiectivul principal al platformei este de a oferi finanțare pentru studenții din piețele emergente care urmează cursurile școlilor de afaceri internaționale.

Co-fondatorul Prodigy Finance, Cameron Stevens a comentat:

"Parteneriatul cu Credit Suisse completează eforturile noastre de finanțare comunitară și aduce diversitate și amploare programelor noastre. Cel puțin 75% din studenții asistați vor fi din piețele emergente, ceea de conducere la o combinație de scopuri: atât social cât și câștiguri financiare."

Prodigy folosește un model de finanțare comunitară pentru a încuraja rambursările de împrumut. Ea promovează împrumuturile pentru absolventii de la școlile de afaceri și îi încurajează să investească. Distinctiv de practicile obișnuite ale platformei este faptul că evaluează eligibilitatea studenților pentru împrumut uitându-se la viitorul potențial de câștig, mai degrabă decât de datele istorice și salariile anterioare.

Prin programul ”The Education Nota” se emit obligațiuni Prodigy Finante, punându-se accent pe studenții din piețele emergente și este de așteptat să aibă un randament de 5-6%, cu o scadență medie de 5 ani și jumătate. Prin angajamentul de finanțare de la Credit Suisse, Prodigy își permite finanțarea mai multor studenți din întreaga lume.

Nu s-a vorbit mult pe impactul pe care ”peer-to-peer” de creditare l-ar putea avea în dezvoltarea pieței. 75% dintre studenții Prodigy provin din țările în curs de dezvoltare și aproape două treimi se întorc în țările lor de origine după ce-și finalizează școala de afaceri. Acest parteneriat a permis platformei Prodigy să se extindă și să crească ofertele sale pentru studenți.

http://www.altfi.com/news/507

Comentarii

Lasa un comentariu